LESSEN-titel.svg

Lessen in Talent op Maat

Docenten kunnen lessen voor leerlingen aanmaken in Talent op Maat. Op basis van albumcovers kan de les worden aangekleed met diverse onderdelen zoals YouTube filmpjes, bladmuziek (PDF's en/of afbeeldingen), audio- videofragmenten, tips & tricks en huiswerk. Elke leerling heeft zijn eigen lessen op maat gemaakt door zijn of haar docent. Zo kan elke les of liedje onderdelen bevatten die de leerling nodig heeft om thuis te studeren en omdat dit online in een eigen omgeving staat is het materiaal ook tijdens de les beschikbaar. Als docent breid je bestaande lessen uit met nieuwe onderdelen en kun je bepaalde onderdelen hergebruiken voor dezelfde soort lessen bij andere studenten. Dit zorgt voor de ideale workflow!

Vanuit het lessen overzicht van de leerling kunnen nieuwe lessen worden aangemaakt of bestaande lessen worden uitgebreid. Met behulp van een intuïtieve back-end kunnen lessen worden opgebouwd met diverse verschillende onderdelen. Ook kunnen er meerdere ‘blokken’ herhaald worden. Zo kan een les of liedje meerdere bestanden bevatten voor bladmuziek, korte instructie filmpjes of elke week een stukje huiswerk.

Beschikbare onderdelen zijn:

 • YouTube filmpjes, Bladmuziek (PDF's en/of afbeeldingen), Audio- videofragmenten, Tips & tricks , Huiswerk, Afbeeldingen

Docenten hebben via de lessen toegang tot de back-end om nieuwe lessen aan te maken of om onderdelen toe te voegen per les. Eigenaren van de muziekschool hebben daarnaast de mogelijkheid om de leden in de back-end te beheren. De back-end bevat een aantal bibliotheken waar alle bestanden en albumcovers van de gehele muziekschool worden bewaard en kunnen worden hergebruikt. 

lesonderdelen-titel.svg

Lesonderdelen

Lessen of liedjes kunnen door docenten worden opgebouwd met diverse onderdelen.

 • You Tube video's kunnen door middel van een makkelijke zoekactie worden toegevoegd. Zo verbind je de songs van de artiesten of tutorials aan je les.
 • Bladmuziek kan worden geüpload in diverse formaten. Het meest overzichtelijk is een PDF bestand, maar ook foto's gemaakt van boeken, bladeren of afbeelding van het internet kunnen worden toegevoegd. Geüploade bestanden blijven beschikbaar voor studenten met dezelfde lessen.
 • Audio & Video voeg zelfgemaakte opnames toe. Dit kan bijvoorbeeld een instructie zijn die langzaam wordt uitgevoerd of alleen het instrument zonder alle andere instrumenten daaromheen.
 • Tips & Tricks geef kleine tips en tricks in de vorm van een geschreven tekst.
 • Huiswerk geef huiswerk op waar de leerling mee aan de slag kan. Meerdere keren kun je een stukje huiswerk toevoegen aan een les. Studenten hebben het huiswerk zichtbaar per les, maar ook is er een overzichtspagina waar al het huiswerk chronologisch wordt weergegeven.
 • Afbeeldingen wil je iets laten zien met een foto van bijvoorbeeld een bepaald akkoord of een bepaalde techniek dan kunnen ook afbeeldingen worden toegevoegd aan de les.

Als eigenaar van een muziekschool heb je de behoefte aan een compleet overzicht. Hoeveel studenten zitten er op mijn muziekschool. Hoeveel docenten werken er en welke lessen volgen alle leerlingen. Bij Talent op Maat kun je als muziekschool eigenaar ook zien wat de verdeling is tussen de verschillende muziekleerlingen, muziekdocenten per instrument. 

Voor eigenaren hebben we een apart profiel. Naast eigenaar ben je natuurlijk ook docent maar naast het aanmaken van lessen hebben we nog een aantal andere handige features. 

 • Overzicht van alle docenten
 • Overzicht van alle leerlingen
 • Overzicht van alle lessen
 • Voeg nieuwe leden, studenten of docenten toe aan je muziekschool.
 • Beheer de persoonlijke gegevens van je studenten en docenten. (Veel gegevens kunnen studenten en docenten zelf veilig bijwerken)
 • Verstuur berichten naar al je docenten of aan alle leerlingen van de school

Of je nu een muziekleerling, muziekdocent of muziekschool eigenaar bent, ieder kan zelf zijn eigen profiel bewerken. Het veranderen van je persoonlijke gegevens of het uploaden van een nieuwe profielfoto kun je gemakkelijk zelf. Een extra feature is dat je ook de achtergrond kunt aanpassen naar eigen smaak, dus houd je van roze dan maak je het lekker fel roze, maar ook is zwart en grijs een prachtige mogelijkheid. De originele kleur van Talent op Maat is rood en zwart. Je kunt dit zo vaak als je wilt aanpassen. Binnenkort komen er meerdere achtergronden beschikbaar dus houdt het in de gaten.

Naast de visuele aanpassingen kunnen zowel leerlingen als docenten hun eigen persoonlijke gegevens aanpassen zoals contactgegevens, gebruikersnaam en wachtwoord.

Op les niveau hebben leerlingen de optie om de albumcover van hun les als achtergrond zelf aan of uit te zetten.

Talent op Maat
Goudsbloemlaan 9
2565CN Den Haag
info@talentopmaat.nl